Поредица от книги на издателство Жанет45, които могат да променят живота ви.

Премиера на "Маверик" от Рикардо Семлер

На 19 май 2011 (четвъртък) от 19 ч. в Onda Coffee Break на ул. Бачо Киро 28-30 в София ще се говори за най-невероятното работно място в света.

Представят: Любо Ноков (Хармоника, gorichka.bg)

Райчо Станев (оформител)

Манол Пейков (издател)

 

"Това не е учебник по бизнес. Това е книга, посветена на работата, в която се дават идеи какво може да се направи, за да я вършим по-добре. Тя разказва историята на компания, наречена Семко, която успява хем да печели, хем да прави живота на работниците и служителите си по-добър. Някои наричат Семко чудата лаборатория, управлявана от шепа дръзки бунтари. Това не било истинският свят, твърдят, а Бразилия. Вече съм чувал какви ли не доказателства – стигнали сме прекалено далеч, развивали сме се прекалено бързо, прекалено сме големи, прекалено сме малки, прекалено сме технологизирани, не сме достатъчно технологизирани.

Но има и хора – навярно по-впечатлителни и по-чувствителни, но също и по-широко скроени, - които ще прозрат в историята на тази несъмнено необичайна компания и нейния персонал нов начин на корпоративно управление. Той не е социалистически, както твърдят някои от нашите критици. Не е и чисто капиталистически. Просто е нов начин. Трети начин. По-човечен, основан на повече доверие, по-продуктивен и въодушевяващ и при всички положения по-удовлетворителен."

- Рикардо Семлер

 

„Енергичен, увлекателен и важен разказ за корпоративната и човешката трансформация”

– Том Питърс, съавтор на In Search of Excellence

 

„Завладяващо четиво… Чудесна книга за всеки, който иска да управлява компания или да ръководи персонал на международно ниво”

The Bottom Line

 

„Тази книга е повече от наръчник по промяна… Семлер не е чудотворец, а обикновен човек, който се опитва да взема трудни решения, основани на мирогледа му… В живо повествование, което звучи почти като роман… той хвърля своеобразен мост към трансформацията”

Business Ethics

 

Коментари

bb
"Маверик"

Книги

Маверик

от Рикардо Семлер

photo

В тази вдъхновяваща бизнес-история, пълна с практически съвети, Семлер разказва как съумява да задвижи верижна реакция, довела до трансформацията на безперспективното и старомодно предприятие на баща му в една от най-динамичните и иновативни компании в света. Маверик е разказ за компания, отправила предизвикателство към извечните бизнес-правила, прокарвайки път към успеха в условията на несигурна икономика. Той може да послужи за урок на всички работещи хора, навсякъде по света.

Изключителните

от Малкълм Гладуел

photo

Какво е общото между Бил Гейтс и „Бийтълс”?
Как коефициентът ви на интелигентност кореспондира с вашата заплата?
Какво може да ни каже един лингвист за безопасността на полетите?
Как начинът, по който детето ви разговаря с възрастните, се отразява на успеха му в живота?
Каква е връзката между оризищата и математическите постижения?
И как е възможно да се предвиди, че едно дете ще стане добър математик, без изобщо да прави тест по математика?
Малкъм Гладуел знае отговорите. Тази книга ще промени начина, по който възприемате живота си.