Поредица от книги на издателство Жанет45, които могат да променят живота ви.

"Какво видя кучето и други приключения" от Малкълм Гладуел

Какво видя кучето е четвъртата книга на Малкълм Гладуел с първо издание октомври 2009 г. Българското й издание с логото на ИК Жанет 45 и в превод на Мариана Мелнишка е предвидено за втората половина на 2011 в поредицата Шеста кохорта. Книгата представлява сборник от деветнайсет блестящи и провокативни есета, чрез които Гладуел ни кани в мисленето и нагласите на цяла плеяда от впечатляващи с поведението си хора. Избраните лично от автора истории и идеи са вдъхновявали и вдъхновяват читателите на New Yorker дълго след публикуването им. Те се занимават с теми, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си, но в крайна сметка са обединени от намерението на Гладуел да ни представи света през очите на другите и гравитират около убеждението, че това любопитство към същината и устройството на чуждия свят се нарежда сред фундаменталните човешки импулси - импулс, който Малкълм Гладуел задоволява по удивителен, ентусиазиращ и предизвикателен начин. Тази книга е еднакво ценна както за хората, които вече са спечелени като читатели на ексцентричния канадец, така и за онези, които тепърва ще се запознават с текстовете му.

Какво видя кучето получава щедри положителни отзиви от сериозни издания като New York Times, Guardian, Time Magazine, Los Angeles Times и Independent. Най-високо са оценени богатия език и разказваческите умения на автора. Критическите забележки са насочени най-вече към преизобилието от статистически данни и липсата на техническа основа. Какво видя кучето дебютира като № 3 в списъка с бестселърите на New York Times, като се задържа в класацията цели 16 седмици в конкуренция с предишната книга на автора – Изключителните.

Рецензии:

"Какво видя кучето и други приключения" от Малкълм Гладуел
Отзиви от "Какво видя кучето и други приключения" от Малкълм Гладуел
"Какво видя кучето и други приключения" от Малкълм Гладуел

Коментари

Какво видя кучето и други приключения
"Какво видя кучето и други приключения", корица

За автора:

Малкълм Гладуел

photo

Пише за списание Ню Йоркър от 1996 г. Автор е на четири книги, които се радват на изключителен успех: Повратната точка (2000), Проблясък (2005), Изключителните (2008) и сборник с есета и публикации Какво видя кучето и други приключения (2009). Книгите и статиите на Гладуел се занимават най-вече с неочакваните резултати от проучвания в областта на социалните науки и психологията, като често и задълбочено се позовават на многобройни академични източници.