Поредица от книги на издателство Жанет45, които могат да променят живота ви.

Интервю с Рикардо Семлер по австралийската телевизия ABC:

В това интервю легендарният австралиец Кери О'Брайън разговаря с Рикардо Семлер за ключови идеи, върху които се гради философията и бизнес стратегията на бразилеца. Рикардо отговаря на въпроса възможно ли е да се създаде наистина демократично работно място в съвременния свят и разказва как той и неговата компания помагат на служителите си да се измъкнат от порочната въртележка, която води до това при наличието на пари да ни липсва време и здраве и обратното. Повдига се и въпросът за образователния проект на фондация "Семко", който залага на убедеността, че човек научава най-добре нещо, когато му е интересно и има насреща си озарен от страст преподавател.

И още: за важните неща в живота, какво е "сряда за пенсиониране", за страха като двигател и полезни ли са петгодишните планове.

 

 

Коментари

Рикардо Семлер
Рикардо Семлер

Новини / Рикардо Семлер

Рикардо Семлер и Малкълм Гладуел в "Книга за теб"

Август принадлежи на "Маверик"!

Три от заглавията на "Шеста кохорта" - "Маверик", "Повратната точка" и "Изключителните" - задържат челните позиции по продажби в "Книга за теб" - мястото, където книгата не е стока, а страст.

"Маверик" на Рикардо Семлер оглавява класацията вече трета седмица. Признанието на хора, които не четат насила и не пишат рецензии по поръчка, не хвалят заглавия от комерсиални подбуди, е висока оценка за качество.

Премиерата на „Маверик” отзад напред или за удоволствието от една смислено прекарана вечер

Във вечерта на многото премиери в четвъртък, 19 май, в уютния салон на „Онда” на улица „Бачо Киро” в София се събраха усмихнати хора, за които името Рикардо Семлер очевидно не беше непознато.